2019. okt 13.

Karácsonyvárók éjszakája

írta: Sólyom Bátor
Karácsonyvárók éjszakája

Tudósítás egy választás kapcsán – négy óra múlva kiderül …

Legfőképpen az derül ki, hogy fordul-e valamit a világ Magyarországon, vagy továbbra is benyeljük azt, ami van.

masolat_masolat_99bb5_copy_jpg00011110.jpgSzendiszűcs István grafikái

 20:00 - Kétharmadban igazat mondott a Fidesz negatív kampányplakátjában

Budapest valóban nem cirkusz, ahol három bohóc is indul Budapest főpolgármesterének címéért, Azt éppen kifelejtik, hogy a harmadik nem Karácsony Gergely, hanem saját jelöltjük, a jelenlegi főpolgármester, Tarlós István. Az sem világos, hogy kinek a dolga lett volna szólni Tarlós Mihálynak, hogy miután a főplakátokon Puzsért egy hangosbemondóval bolondítanak meg, Nem volt jó ötlet hasonló eszközzel ordibálni bele az ellenzék részéről barátságos hangnemben kérdező arcába. Tarlósról sokkal többet nem érdemes mondani, rengeteg megnyilvánulása jelezte, hogy nem jár messze az igazságtól a nép szava, amikor nevét TAPLÓS-ra változtatta.

Berki Krisztiánról csak annyit, hogy nem sok főváros képzelhető el a világon, ahol egy Berki kaliberű ember jelöltetheti magát, és jelöléséhez elég támogatót talál.

Mivel első hatalomra jutásuktól kezdve mindig a Fidesz ellen szavazok, nem volt kérdés, hogy Karácsony Gergelyre fogok voksolni. Még a FB-on is elcsevegtünk, noha nem nagyon reagált a személyes felvetéseimre, hogy mizu a családdal és ilyenek. Nem sok újdonságot mondott, inkább csak közhelyeket, de neki nem is kellett most meggyőznie engem. Ha nyer, lesz rá ideje.

budapest-nem-cirkusz.jpg

Puszér beszélt a legokosabban, annak ellenére, hogy ő is bohóc, csak egy okos és rafinált bohóc. Amit mond, éles és pontos: függetlenül politikai álláspontjainktól, civilként kellene visszavenni a hatalom kezéből azokat a dolgokat és ügyeket, ami valóban minket érint. Jó volna, ha ezt Karácsony Gergely meg is tudná valósítani.  

Szólj hozzá

politika közélet irodalom politikusok Szendiszűcs István