2010. jún 27.

Schmidt Pál és az Avatar

írta: Sólyom Bátor
Schmidt Pál és az Avatar

A Hír Tv mint média határozottan javult, amióta a Fidesz kormányon van, bár még mindig nem éri el egy valódi média hírműsorainak minimumát.

Rendre azt láthatjuk, hogy szinte minden hírnél az utolsó szó a megtámadotté, ami az ő esetükben azért minden esetben a nem-Fidesz "oldal(ak". Ráadásul vitaműsoraiban egyetlen szocialista, vagy egyáltalán liberális gondolkodó nem szerepel. AKár, mert nem hajlandóak, akár mert nem hívnak soha Fidesz ellenzéket, ez kiábrándító.

Ma nagyot löttek egy felkomferálással, amikor azt találták mondani, hogy Schmidt Pál jelöléséről van egy rövid, "ámde Avatar színvonalú" anyaguk. Ez még viccnek is ijesztő, nemhogy ebben az esetben, amikor valóban ezt is gondolta a műsorvezető. És az anyag maga a parlameni aktus volt, Schmidt méltán híhedt mondataival, miszerint semmiképpen nem ellensúlya kíván lenni a kormánynak, mint inkább motorja és ballanszírozója. Ez a mondat egy nyelvnyújtás, ez a kisfilm egy önalávetés dermesztő dokumentuma, és engem személy szerint egyáltalán nem emlékeztet az Avatar-ra.
 

Szólj hozzá

média politika avatar közélet hír tv schmidt pál