2011. máj 31.

A második Orbán kormány első éve és a 4-es Metró

írta: Sólyom Bátor
A második Orbán kormány első éve és a 4-es Metró

Egy év eltelt, messze túlvagyunk azon a szokásos türelmi és bizalmi szakaszon, ami még az előző kormányra való jogos-jogtalan mutogatás jegyében telhet el, számadás van, év végi.

A kormány egy év alatt sorra szűntette meg, illetve delegálta tele saját embereivel a közigazgatás azon pontjait, amelyeknek bármiféle hivatalos kormánykritizáló véleményformálásra joga lenne, de még a sajtó fölötti kontroll felé is tett egy elhibázott kísérletet. A vezetést váltott önkormányzatok intézményeinek zömében, legalábbis Budapesten szinte teljes a tanácstalanság, hogy az önkormányzati vezetők „Nincsen pénz.”, vagy a „Meglátjuk, talán van pénz.”-e a végső válasz, miközben ezek a közintézmények eddig szinte alig kaptak pénzeszközöket a törvényben vállalt alapfenntartáson kívül bármire is. A valamiből mostanra alig valami lett Budapesten.

Vagyis, lassan hivatalos véleményezők nélkül maradtan, magunknak kel számot adnunk arról, kire, és miért szavaztunk, miért nem szavaztunk legutóbb, és mikor fogunk újra szavazni, és hogy jó érzés-e ebben az országban jelenleg élni, illetve most akkor mi is lesz a jelenlegi romosítások helyén, és hogy végül is fel fog menni a 4-es Metró a Várba vagy nem?

Szólj hozzá

politika közélet kormány választások orbán viktor