2019. már 12.

A mai nap színházi ajánlata – március 12.

írta: Sólyom Bátor
A mai nap színházi ajánlata – március 12.

Ma az ifjúsági előadások kedvelői zsákolhatnak.

Gyermek, báb

Pötty / Griff Bábszínház, Zalaegerszeg / 16:30, BábSzínTér

Pöttyök! Fekete, piros, sárga, sokszínű. Pöttyök az orromon. Szeplők? Bárányhimlő?  katicabogár pöttyei, a labda pöttyei, pöttyösen forgó-pergő szoknya, az esőpöttyök az ablakon. Játék egy piros pöttyel, ami elvarázsolódik, átváltozik, megsokszorozódik, megnő és összemegy. Játék a színekkel, játék a térrel, játék a mozdulattal. A pöttyök bábszínházunk falán most már a legkisebb nézőinket is várják! – álla színlapon.

potty.jpgA pötty

Ifjúsági

kettős#jaték / Kolibri Színház, Budapest / 15 és 18 óra

A14 és A15 egy online videójáték chat-szobájában ismerkednek meg. Mindenben őszinték egymással, egyetlen dolgot, a legfontosabbat kivéve. De létezhet-e kiteljesedés vélt vagy valós gyengeségeink felvállalása nélkül? Kerülőutak és párhuzamosan futó ösvények, amelyek végül a megértéshez és az elfogadáshoz vezetnek. A közönség egyik része a lánnyal, a másik része a fiúval teszi meg az utat távolodóban egymástól - egymásig.

kettos.jpgKettős#játék

A gyáva / Nézőművészeti Kft / 15 óra, Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház

Egy fiatal fiú mesél a gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról, és arról, hogyan kezdett drogozni, s milyen kínlódások árán sikerült leszoknia. És egy apa, aki mindezt végignézi, hallgatja és éli. Párbeszédek és belső monológok, humoros és keserű helyzetek az élet rendhagyó sorsfordulatai közé ékelve. Hol csúszhatnak el a szándékok? Miért választjuk a "könnyebb" utat, ha úgy érezzük, az életünk zsákutcába ért? A fiatal fiút Kovács Krisztián, az apát Scherer Péter játssza kitűnően.

gyava.jpgKovács Krisztián az előadásban

Dráma

Macbeth / Jászai Mari Színház, Tatabánya / 19 óra

Szikszai Rémusz, aki a Budapest bábszínházi A vihar című munkájából még egy bábos jelenetet is „átment” a Macbethbe, rendezőként megannyi kézjegyét hagyja az előadáson anélkül, hogy ráülne a darabra. Egy jól működően valamilyen előadást celebrált, ami a színházak ilyen-olyan, rendezői koncepcióval megerőszakolt vagy éppen rendezői gondolat nélküli, (hang)súlytalan produkciói mellett kifejezetten üdítő lázálom – írta Török Ákos ART7-en megjelent kritikájában az előadásról.

dsc_4853.jpgNagypál Gábor és Danis Lídia az előadásban

Szólj hozzá

ajánlás Nézőművészeti Kft Kolibri Színház Griff Bábszínház Jászai Mari Színház