2019. ápr 27.

Experidance – Igen, nem, szívből, igazán, cseppet sem

írta: Sólyom Bátor
Experidance – Igen, nem, szívből, igazán, cseppet sem

Néhány napja felröppent a hír, hogy az Experidance, mint a messze legnagyobb TAO nyerő megszűnik. Ezt az együttes cáfolta, azóta sorra mondják le a fellépéseiket.

Tény, hogy a TAO körüli kavarás (megszüntetés, az így kieső pénzek központi kiosztása) legérzékenyebben őket érintette, mivel évi 300-400 előadás után igényelték a TAO-t, miközben jó, ha 50 előadásukat láthattuk. Azt is suttogják, hogy a színházak éppen azért nem féltek a TAO megszüntetésétől, mivel az Experidance, mint TAO gömböc mögött kormányzat közeli pénzemberek álltak.

ex.jpgNagyidai cigányok

Miután megjelent az együttes megszűnésének híre, felháborodott haraggal és hitelrontást emlegetve azonnal cáfolták azt, miközben sorra maradnak el (technikai okok miatt) az előre leszervezett és értékesített előadások – többek között Salgótarjánban május 9-én. Mint mondják, több táncos is elment tőlük, így kell nekik egy kis idő, amíg a fontosabb szerepeket betanulják. Ebben akár lehet is valami, bár, annyi jól képzett táncosuk van, és alapvetően kartáncos és showtánc zajlik a színpadjukon, hogy nehezen képzelhető el, hogy ne lenne elég táncos eljátszani az előadásokat.

A jövő majd eldönti, hogy a hír megjelentetője tévedett vagy az Experidance vezetése hazudik.

Török Ákos

Szólj hozzá

tánc Experidance TAO