2010. már 28.

Arcok és jellemek a politikában

írta: Sólyom Bátor
Arcok és jellemek a politikában

A politikai életben kevés értékes ember jelenik meg, pontosabban a megjelenés előfeltétele a törtető, kíméletlenség, ami még megjátszva sem válik becsületére az azt alkalmazónak.
A sorrend az általam most gondolt értékesség alapján szerveződik, vagyis az általam legértékesebbnek tartott párttal kezdem.

Civil szövetség (vagy tömörülés vagy mi a szösz: onnan senkit nem tudnék felsorolni, de ha jól gondolom, mi alapján szerveződött, akkor ott lehet
Fodor Gábor, aki megmaradt annak, ami, miközben egy egész párt 180 fokos fordulatot vett alóla. Mags, nyílt tekintetű, higgadt ember. Jó ember, amennyire politikusként lehet valaki az.

LMP: fingom nincs, kik vannak benne

MDF:
Bokros Lajos, aki nélkül már 10 éve válság lenne hazánkban. Reálpolitikus, éles elme, a maga módján tán még becsületesnek is mondanám. Kiváló miniszterelnökjelölt!!!

MSZP:
Medgyessi, aki tisztességes, becsületes és gazdag (vagyis kevésbé lopásra szorult) alapállásból éppen azon képességeknek volt híjján, ami egy embert politikussá alacsonyít, a meggyőző erő, a síma beszéd, a simulékony seggnyalás, seggnyalatás, így alkalmatlannak bizonyult az ország vezetésére.
Gyurcsány Ferenc, aki a magyar történelem egyik legnagyobb beszédét mondta el Öszödön. Nem volt bátorság, hiszen az utólagos kitudódás kényszerítette a színvallásra később az ország helyzetére vonatkozóan. Ha ezt a pacekba mondja az M1-en, akkor azt mondom, ez igen. De hogy ő mert elkezdeni lépni, az bátorságra utal. Tény, hogy elmebeteg és zsizseg a segge, de ő jól irányíthatta volna az országot, ha valaki(k) nem gyávák az MSZP-ben, mint a szar.

MIÉP:
Csurka István, aki az elvesztett választás után valódi emberként tudott megszólalni, és összetörtségét képes volt megmutatni. Le a kalasppal előtte. A Fidesz győzelemként értelmezte a vereségét, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve már csalást emlegetett. Szarjancsik. Csurka csak másnapra eszmélt ilyen lehetőségekre. Aki egy napig ember tud lenni, az már jó embernek számít a politikában.

KDNP, Kisgazdák, Munkáspárt: no, ilyenek a valóságban nincsenek is.

Jobbik: senki

Fidesz:
Rogán Antal, aki annak idején a Fidesz verőklegényeként kénytelen volt elképesztő ostobaságokat mondani, ami hatására a Fidesz el is vesztette a választásokat, ennek ellenére intelligens, helyi ügyekben még részben becsületesnek is gondolnám. Fiatal, gyors észjárású, tapintatos férfi.
Kósa Lajos: Ha nem kell országos politikai kérdésekben megnyilvánulnia - vagyis ökörségeket mondani felsőbb akaratra -, akkor hiteles, becsületes tud lenni. Nem okos ember, de tisztességes, amiből nagyon kevés van.
Pokorni Zoltán, aki egészen sokáig csak egy becsületes, erős jellemű, végtelenül ostoba ember benyomását keltette, azonban amikor eljátszotta a hattyú halálát a családi szennyes kiteregetődése (valaki besúgott a családból) után, majd néhány hónap után mégis úgy döntött, hogy folytatja, no az már vérgusztustalan és hazug volt. Jelleme lenullázódott, ami sajnálatos, mert a kevés jó között volt.
 

Szólj hozzá

politika politikusok pártok jellemek értékes politikusok