2010. már 23.

Hülye helyzet – fém 200 forintos

írta: Sólyom Bátor
Hülye helyzet – fém 200 forintos

Szeretném leszögezni, hogy én személy szerint szeretem a fémpénzt. Nekem az jobban pénz, mint a papír.

el_camino_2_099_1.jpg

Akkor innen tovább. Hülyének néznek minket a multik, a hazai és a külföldi vállalkozók, a politikusok, a marketing szakemberek. Zömmel azért, mert hülyén is viselkedünk. Bejön minden számításuk. Az állam saját propagandagépezetével, országimázsozással szintén 60 IQ alatt tart minket. Nem csak az ő hibájuk, akit lehet, megvezetnek. Legalább egy állami bank ne vegyen minket gyerekszámba! A fém 200 forintost úgy harangozták be, mintha direkt jó lenne nekünk, lévén gazdaságos. Merthogy a fém kevésbé gyorsan rongálódik.. Egyszer már nekifutottak ennek a dolognak, de kiderült, hogy a fém maga drágább volt, mint a fizetőértéke. Igaz, az magas ezüsttartalmú volt. Azért kellett mindig is fémre váltani a papírpénzt, mert inflálódott a forint, és e pénzromlás miatt az adott papírpénzt egyre sűrűbben vagyunk kénytelenek használni, amit már a papíranyag nem bír ki hosszú távon. Meg kéne magyarázni inkább, hogy önmagában az infláció nem ördögtől való. Az exportőrjeink kifejezetten örülnek neki, az ő vesszőfutásuk az erős forint. Márpedig az egyik – sok más mellett – fontos nemzetgazdasági adat e kettő hányadosa. Minél több arányaiban az export, annál több pénzt szerzünk kintről, és kevesebbet teszünk külföldiek zsebébe. Ezt kéne sokszor és sok helyről. Ahelyett, hogy hülyének néznek minket.

Biztos vagyok benne, hogy a fémpénz előállítási költsége sokszorosa a papírénak, és negyven évem alatt még nem láttam tönkremenni papírpénzt.
Szóval, a magas infláció nem baj, lehet élni vele. A gazdasági világválság nem baj, megoldjuk. Az, hogy hülyének néz minket a Nemzeti Bank , no, ez már baj.

 

Szólj hozzá

marketing politika kultúra irodalom bank nemzeti demagógia