2010. már 23.

Szabadság

írta: Sólyom Bátor
Szabadság

 

A Szabadság-híd közepe nincsen kivilágítva este sem, ettől úgy néz ki, mintha nem érne össze ott a két part. Attól függetlenül, hogy nagyon is szemléletes képe ez a budai gazdagabb és a pesti szegényebb oldal közötti szakadéknak, mégiscsak rettenetesen hülyén néz ki.

Hallani olyat, hogy a két polgármester nem tudott dűlőre jutni, ami meglepne, hiszen a szemben lévő két kerület polgármesterei mindketten szocialisták. Persze, történt furcsább dolog is már minálunk.
Egy másik verzió, hogy a műemlékvédelem megszabta, hogy mekkora fénymennyiséget lehet kibocsátania egy hídnak, és a Szabadság-hídé több lett, amit így kellett kompenzálni.
Harmadik, hogy azt a részt, ami nem világít most, el lehet a földről is érni, ami balesetveszélyes. Ebben az esetben ez miért csak akkor derül ki, amikor már felépült végül a házunk, zunk.
Akárhogy is, ez nevetségessé tesz minket. Ami önmagában nem baj, mert mutassuk, amik vagyunk, de vajon, tényleg olyan ostoba nép vagyunk, aki nem lát tovább a retinájánál. Ha ez szabályozás miatt van így, akkor rossz a szabályozás. Ha technikai kérdés, akkor majd minden pénzt megér, hogy ne röhögtessük ki magunkat jobban, mint ahogy eddig tettük. Ha pedig két szocialista polgármester magánháborúja, akkor monnyanak le!
 
Jó dolog a szabadság, de nem annyira jó a szabadosság. Ami eddig az előbbi jele lehetett volna akár, egy ideje már az utóbbira utal. Jó esetben.
Aztán most megint összeér.

 

Szólj hozzá

politika kultúra szabadság szabadság híd