2010. már 29.

A beteg arcok és a hozzájuk tartozó jellemek

írta: Sólyom Bátor
A beteg arcok és a hozzájuk tartozó jellemek

A politika ritka csúnya embereket von össze. Vezetőink nagy részére annak ellenére rossz ránézni, hogy sminkelik napestig őket minden megjelenéshez.

A legrútabb, a magyar demokrácia legnagyobb szégyene Demszky Gábor. Műanyag mosolya kínossá teszi a ránézést. Lehet, hogy egykor jó ember volt (nem hiszem), de most hazudik, mint a vízfolyás. Nem tudta, mit csinált az alpolgármestere és a BKV vezetése. Nem tudta, akkor mi a retket keres ott? Kinézésre hazug, álnok, maszkember, és a maszkja is gusztustalan. Mint egy kígyó. Tűnnek el a pénzek, egyre drágább a metró is. Így vagyunk itt Pesten lassacskán éldegélve.

Orbán Viktor elképesztően betorzult törpébe. Minden szemvillanása okos és taktikus. Számító, hataloméhségtól összeroppant arcú gnóm. Jó politikus nem igen lehetséges nó esetén 165, férfi esetén 175 centiméter alatt. Egy vezető ne kelljen már sámliról nézze a felvonulást!

Torgyán: bohóc és más semmi. A média szégyene, hogy bárki is lett ez a földbuta parasztember.

Bajszos paraszt (a Fidesz mit tudom én, kije most, a véresszájú, a jobbiknál is jobbosabb gonosz törpe): ő a csúcs. Ilyen arccal valahol a vájú környékén szoktak legelni élőlények. Nem értem, miért nem tartották eldugva ezt a végtelenül arrogáns és ostoba embert. Nem pontosan azt mondta, hogy fel kéne akasztrani, aki nem ért vele egyet, de azért csak ezt gondolja. Látszik a betegre aszott arcán. Rút, veszélyes kis féregnek látom.

Egyelőre így állnak a dolgok kis hazánkban, ami a külsőt illeti.
 

Szólj hozzá

politika kultúra külső maszk arc a lélek tükre