2010. máj 09.

A Hír Tv műsorvezetőjéről és az értékekről

írta: Sólyom Bátor
A Hír Tv műsorvezetőjéről és az értékekről

 

Van a Hír Tv-nek egy Filip nevű műsorvezetője, akinek nem tiszteletlenségből nem írom le a teljes nevét (noha valóban nem tisztelem), hanem mert nem jut eszembe (ami persze, bizonyosan nem véletlen, hiszen Popper Péter nevét például tudom), és így igazabb a hozzászólásom. Ezzel a műsorvezetővel kapcsolatban hallom azt a kritikát, hogy ő olyan eladós-telefonos játékot vezetett anno egy kereskedelmi tévécsatornán, ahol az összekevert betűkből kellett kirakni a „só” szót. Több szempontból sincsen igazuk azoknak, akik ezt hibájául róják fel.
Egyrészt, egy olyan műsor vezetéséhez sok értékes tulajdonsággal, képességgel kell rendelkezni: figyelemmegosztás, gyors reakció, meggyőző erő, stb..
Másrészt, ki ne vállalna el ilyet sok pénzért? (Én épp nem, de sokan igen.)

Primitív dolog, hogy ha valaki nem szimpatikus, vagy egyenesen utálatra méltó számunkra, erre mi tücsköt-bogarat összeszedünk vele kapcsolatban, majd elkezdjük a miatt utálni. Ez azt jelzi, nem vagyunk biztosak abban, hogy a saját értéktelenségében, értéktelenségének lényegében meg tudjuk őt fogni. Filip értéktelensége nem előéletében, hanem jelenlegi munkásságában van. Szakmailag nulla az a műsor, amit vezet. Látszatra kerekasztal, ahol mindenki elmondja véleményét, azokat ütköztetik, és mindannyian többek lesznek, mint előtte voltak. Itt azonban szó nincs a legcsekélyebb véleménykülönbségről sem, egymás alá kérdeznek, és együtt szidják ugyanazt ugyanúgy. A legnagyobb véleménykülönbség, ami eddig kialakult, az volt, hogy amikor Gyurcsány szidja az MSZP vezetését, akkor most mennyire lehet ezért lehülyézni. Ha nagyon lehülyézzük, akkor azt a látszatot keltjük, hogy nincsen igaza, és az MSZP mégsem annyira gáz. Ha nem hülyézzük le, akkor talán nem is annyira megveszekedett idióta, mint eddig mondogattuk. Ebből a spirálból kilépni nem sikerült ma nekik, keresgélték a megfelelő arányt, és ez meghaladta intellektuális képességüket. (Hozzáteszem, joggal)


 

Szólj hozzá

média közélet kultúra hír tv