2010. aug 03.

Razzia a zsidó negyedben

írta: Sólyom Bátor
Razzia a zsidó negyedben

 

Minap a rendőrség nagy erőkkel lerazziázta a régi gettó területét, a Király utca környékét. Az eredményekről nincsenek ismereteim. Nem valószínű, hogy szökött fegyenceket kerestek, sokkal valószínűbb, hogy illegális kábítószer fogyasztókat, terjesztőket, ahogy az sem valószínű, hogy ne találtak volna ilyet szép számmal. De mielőtt még bárki antiszemitizmust kiáltana, azért álljunk meg egy pillanatra!

A magyarországi illegális (és legális) kábítószer fogyasztás forrpontja ez a pesti terület. Ehhez annyiban van köze a zsidóságnak, hogy alapvető liberalizmusuk egy olyan térséget hozott létre Budapesten, amely az egyébként hasonlóan gondolkodó emberek számára kellemes környék. Az illegális (és legális) kábítószer fogyasztás ehhez a liberális alapálláshoz köthető, és nem a zsidó néphez. Azért szeretek odajárni, mert ott tényleg mindent szabad, amit nem tilos. Nincsenek sugyerák kidobók, akik beteges hatalomvágyukat, és szűklátókörű, velejéig agresszív pallérozatlanságukat ott éljék ki. Tíz emberből nyolccal szívesen szóba áll az ember, akár egy italt is megiszik vele. Jó ott.

Akkor viszont ideje lenne megbeszélni néhány dolgot az illegális droghasználatról. Az alkohol orvosi értelemben (ebben a szakágban ez az egyetlen lehetséges értelem) drog. LEGÁLIS DROG, ahogy a kávé, a tea és a cigaretta is az. Így azt sem szabad elfelejteni, mielőtt belekezdünk ebbe a beszélgetésbe, hogy Magyarország leghíresebb drogtermelője éppen a magyar miniszterelnök.
Ki kezdi?

 

Szólj hozzá

közélet kultúra drog liberalizmus orbán viktor antiszemitizmus drogok