2010. aug 15.

Schmidt Pál kereszténysége

írta: Sólyom Bátor
Schmidt Pál kereszténysége

Schmidt Pál javaslatot tett (vagy valami hasonlót), hogy az alkotmány triambulumába kerüljön be a kereszténység és a Szent Korona. Ahogy ígérte, nem lesz akadály a kormányzás számára.

Azt ma hallottama Hír Tv Civil Kaszinó című műsorában, hogy Schmidt Pál egy ideje minden reggel sms-ben kapott evangéliumi szöveghely olvasásával kezdi a napját. A beszélgetők sérelmezték, hogy miért közröhej egyes (liberális) emberek számára, hogy valaki evangéliumot olvas napi olvasmányként.
Önmagában egyáltalán nem közröhej evangéliumot vagy akár Ószövetséget olvasni napi rendszerességgel, ám az, ha ezt egy Schmidt Pál nevű, és életpályájú ember teszi, ráadásul nagy garral közismertté téve e helyzetet. Valaki aki aszerint olvas és beszél, amely erő éppen hatalmon van, az még akkor is gyanús, ha politikai értelemben nincsenek egymástól messze az egymást váltó kormányzatok, de nálunk jó szocialistából, több kétes lépcsőben jó jobboldali keresztény emberré válni nagyon kevéssé hiteles. (Ezt már a Fidesz nevú párt esetén is kétséges volt a tömeges megtérés).
 

Szólj hozzá

politika közélet fidesz kereszténység tisztességtelenség schmidt pál