2019. feb 21.

Verona, 1301 a fóti Muharay Színházban

írta: Sólyom Bátor
Verona, 1301 a fóti Muharay Színházban

Idei évadának harmadik bemutatójára készül a fóti Muharay Színház március 6-án este 7 órakor.

„Ó, Rómeó, mért vagy te Rómeó? Tagadd meg apád és dobd el neved! Vagy esküdj meg, hogy szeretsz mindhalálig, és én Capulet nem leszek tovább.”

verona1301_honlap_1.jpg

Shakespeare Rómeó és Júlia történetét talán senkinek nem kell bemutatni. Két ellenséges család és egy tiltott szerelem tragikus véggel! De hogyan is jutottunk el idáig? Az alkotók Madák Zsuzsanna osztálytermi színházi-nevelési előadásával a középiskolás diákokkal karöltve boncolgatják Rómeó és Júlia történetét.

A darabban Lőrinc barát, a Dajka és Baltazár szemszögéből nyerhetünk belepillantást, hogy tulajdonképpen mi vezetett a két ifjú szerelmes tragikus sorsú haláláig.

Előadásukkal osztálytermekbe, kisközösségekhez mennénk, ahol a történet elmesélése során fontos szerepet kapnak a diákok. Fontos kérdésekre keresik a választ közösségről, viszályról, családról. Mivel mindenki máshogy gondolkodik és mást tart fontosnak, evidensnek, ezért az előadás is mindig más lesz, egyedi. Ezt a megismételhetetlen élményt keresik közösen, a történet kibontása közben.

Bemutatójukra március 6-án este 7 órakor kerül sor a fóti Vörösmarty Művelődési Házban, ahova nem csak a diákokat, hanem a tanárokat, szülőket, az irodalom és színházkedvelő közönséget is sok szeretettel várják.

(Forrás: Muharay Színház)

Szólj hozzá

premier bemutató függetlenek Muharay Színház