2019. már 12.

Szendiszűcs István színes digitális képei

írta: Sólyom Bátor
Szendiszűcs István színes digitális képei

Az éhhalál szélén állónak titulált szombathelyi képzőművész, amíg nem tudott dolgozni a betegsége miatt, ezeket a képeket készítette fotóiból és korábbi képeiből.

Szendiszűcs István sokat élt, és sokáig nagylábon tette ezt. Megtehette, mert jó áron vették az üvegmunkáit is, és később a festményeit. Később a különféle bontott faanyagokból születő munkáit már kevésbé jól tudta eladni, pedig ezeknek van valami sajátosan rusztikus handmade hangulata.

c01ssssssss8uu_copy_jpg3332233d_jpg4.jpgBalaton

Amikor fel kellett mondania néhány éve a lakása után a galériáját is Szombathelyen, egy környéki nyári bungalóba költözött, ahol a rusztikus munkái mellett egyre többet fotózott, és ezeket a fotókat értékesítette. Nemrég komoly szívpanaszai miatt kellett orvoshoz mennie, ami TB tagság nélkül nem ment könnyen. Kiderült, hogy a gyengesége csak részben tudható be a szívének, teljes kivizsgálásra kellene mennie. Ő azt hiszi, azt jelenti a beutaló, hogy majd a belgyógyászatról behívják őt, pedig nem. Így a kivizsgálás késik, a tavasz jön, lassan ismét ki tud menni az udvarra, hogy a maga sajátos képeit most kissé komótosan, de a rá jellemző, törhetetlen életintenzitással készítse.

Szendiszűcs nem könnyű ember: ha valami nem tetszik neki, megmondja, és ez vélhetően nem tett jót a karrierjének sem. Az egyik legaktívabb FB arc, aki nincsen egyedül, de mintha nem találná a jó csatornákat, hogy azt a rengeteg szépséget, amit létrehoz, eljutassa az esetleges vevőihez. Ebben próbálok most segíteni neki.

53821003_2860939263924041_7250070727414513664_n.jpgSzendiszűcs István

Hat digitális festményét töltöttem fel kicsiben, és minden nap ezt fogom tenni. A képeket eredet A3-as méretben lehet megvásárolni, ami 25 ezer forintba kerül. Akár az én FB oldalamra, akár Szendiszűcs István FB oldalára írhattok, ha valamelyik festményét szeretnétek megvenni eredeti méretben, és vagy ő, vagy én küldjük azt. Te pedig a pénzt küldöd vagy nekem, vagy egy postacímre a festőnek magának.

c012_copy_jpgtttttttttttjh76zh_jpg9.jpgCirkusz

c01_copy_jpgcs1.jpgCsiga

c01ssssssss_copy_jpgnnnnnnnnnnnnnnb.jpgCseresznye

to1_copy_j000wwww2.jpgÁttűnő halas

untitled-1_copy_jpgccccccccccccccc.jpgCccitrommm

Szólj hozzá

képzőművészet Szendiszűcs István