2019. ápr 02.

A mai nap színházi ajánlatai – április 2.

írta: Sólyom Bátor
A mai nap színházi ajánlatai – április 2.

A legszemélyesebb ajánlat 50 évesen.

A gyáva / Nézőművészeti Kft. / 18 óra, Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház

Mi a bátorság és mi a botorság. Amikor láttam az előadást, velem birkózott Kovács Krisztián. Még most is ebben a szimbolikus küzdelemben vagyok.

untimmmmmm_copy_jpgt.jpgSzendiszűcs István grafikái

Egy fiatal fiú mesél a gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról, és arról, hogyan kezdett drogozni, s milyen kínlódások árán sikerült leszoknia. És egy apa, aki mindezt végignézi, hallgatja és éli. Párbeszédek és belső monológok, humoros és keserű helyzetek az élet rendhagyó sorsfordulatai közé ékelve. Hol csúszhatnak el a szándékok? Miért választjuk a "könnyebb" utat, ha úgy érezzük, az életünk zsákutcába ért?

Present / Andaxínház / 18 óra, FÉM Arts @ Cafe, Budapest

Tíz évvel ezelőtt elvarázsolt Zsalakovics Anikó Andaxínháza, amely azóta egyszer majdnem kivérzett, de most ismét feltámadni látszik. Amíg vannak, addig jó!

jkuuu_copy_jpg8m8k_jpg101232.jpg

Toldi / Forte Társulat / 19 óra, Szkéné Színház

Ki ne szeretne Toldi Miklós lenni?! Nekem például volt, van egy Toldy Miklós nevű fotós kollégám, de ő nem olyan Toldi, amilyennek általában szeretnénk lenni. Erősek és nagyok szeretnénk lenni, erre figyelmeztet minket Toldi Miklós története. Hogy tanuljunk meg úgy élni, hogy nem mi vagyunk a legerősebbek, sőt!

Szólj hozzá

kultúra színház ajánlás Szendiszűcs István 11:27