2019. ápr 05.

A mai nap színházi ajánlatai – március 5.

írta: Sólyom Bátor
A mai nap színházi ajánlatai – március 5.

Zene és szórakozás.

Zenés komédia

Svejk / Jászai Mari Színház, Tatabánya / 19 óra

Svejk történetét a legtöbben ismerjük, bár, kevesen vesszük a fáradtságot, hogy elolvassuk a regényt. A tatabányai társulatot is jól ismerjük, az ország egyik legjobb állapotban lévő színészei, akiket most Tapasztó Ernő, aradi rendezővel bolondítottak meg.

svejk.jpgCrespo Rodrigo az előadásban

Musical

Hello, Dolly! / Miskolci Nemzeti Színház / 19 óra

Ezt a történetet pedig filmből ismerhetjük. Szőcs Artur a címszerepben kettős szereposztásban, Nádasdy Erikával és Seres Ildikóval állította színpadra a sztorit. Dolly, a korán megözvegyült asszony a legtehetségesebb házasságszerző; mindenkinek társat talál. Ő maga viszont magányosan él. Most viszont elhatározza, hogy legújabb ügyfelét, Horace Vandergeldert megszerzi magának. A legkülönbözőbb őrült ötleteket eszeli ki, hogy meggyőzze Horace-t: ő az egyetlen asszony, aki egyáltalán szóba jöhet társkeresés céljából. Miközben ezen dolgozik, csak úgy mellékesen segít másoknak is rátalálni a boldogságra.

Szatíra

Nézőművészeti Főiskola / Nézőművészeti Kft. / 19 óra, Kaszásdűlői Kulturális Központ, Budapest

Nem véletlenül ez az előadás lett a Nézőművészeti Kft. névadója: Tasnádi István maró szatírája több mint 15 éve született, és az egyik legszórakoztatóbb előadás a placcon azóta is. A történet szerint a színházak bezárása utáni helyzetben „a Kultuszminisztérium prevenciós alapja létrehoz egy felsőfokú oktatási intézményt, mely diplomás nézőképzéssel foglalkozik. A diploma tulajdonképpen egyfajta jogosítvány, ami igazolja, hogy tulajdonosa alkalmas a színházban rá váró fokozott pszichikai és fizikai terhelés elviselésére”. Scherer Péter, Mucsi Zoltán és Katona László elementárisak.

nezo.jpg

Szólj hozzá

kultúra színház ajánlás