2019. ápr 07.

A mai nap színházi ajánlata – április 7.

írta: Sólyom Bátor
A mai nap színházi ajánlata – április 7.

Zenés színház orrvérzésig.

Musical

Mary Poppins / Madách Színház, Budapest / 15 óra és 19 óra

Szirtes Tamás rendezése hetedig éve fut a Madách Színházban. Nem véletlen. Aki szereti a romantikus musicaleket, mindenképpen érdemes megnéznie.

mary-poppins-original-39317.jpg

Operett

Mágnás Miska / Budapesti Operettszínház / 15 óra és 19 óra

Amíg még nem nemzeti dalszínháznak hívják és keresztény ősmagyar Trianonért bánkódó előadások születnének az új vezetés kezében, érdemes operettet nézni az operettszínházban. Na jó, talán az operettek maradnak, mivel az új igazgató meglátása szerint ez egy törzsökös hungarikum.

magnas-miska-original-70384.jpg

Zenés játék

Brass cirkusz / Brass in the Five / 15 óra, Thália Színház, Budapest

Méhes Csaba szavak nélkül is csodát tud tenni, amit most öt remek rézfúvóssal együtt meg is tesz. Az előadás gyereknek és felnőtteknek egyaránt remek bekapcsolódás.

brass-cirkusz-original-64692.jpg

Zenés vígjáték

Mennyei hang / Játékszín / 19 óra, Veres 1 Színház, Veresegyháza

Florence Foster Jenkins, akit a világ legrosszabb operaénekesnőjének tartanak, 1868-ban született Amerikában, Pennsylvaniában, 1912-től hangversenyezik – hangos sikerrel – lemezt készít, haláláig (1944) az elhivatott énekesnők életét éli. Bánsági Ildikót mostanában ritkán látjuk nagy szerepekben, ilyesmire anyaszínházában, a Nemzeti Színházban nem nagyon kap lehetőséget, ezért is örülhetünk, hogy a Játékszín gondolt a színésznőre, akinek többek között Gálvölgyi János és Szemenyei János a partnere Bagó Bertalan rendezésében.

mennyei.jpg

Szólj hozzá

kultúra színház ajánlás