2019. máj 16.

Spáh Dávid rendez az Átriumban

írta: Sólyom Bátor
Spáh Dávid rendez az Átriumban

A teátrum június 17-én mutatja be a Kasszasiker című új vígjátékát, Kovács Máté, Herczeg Adrienn, Gálvölgyi János, Péterfy Bori, Voith Ági, Bercsényi Péter, Hartai Petra, Brasch Bence és Varga Ádám szereplésével, Spáh Dávid rendezésében.

A május 14-i, rendkívül jó hangulatú olvasópróbát követően az alkotói stáb nagy lelkesedéssel vetette bele magát a munkába, hiszen a közelgő bemutatóig a színészektől a technikusokon át a rendezőig mindenki számára a készülő produkció körül forog a világ. Ezúttal a darabban is ez történik.

kasszasiker_fotomeszaroscsaba_peterfyb.jpgPéterfy Bori az olvasópróbán (fotó: Mészáros Csaba)

A Kasszasiker története szerint ugyanis egy színház a bezárás szélére kerül: nem teljesítették a minisztérium által előírt kvótát. Így a túlélés érdekében muszáj tartani még egy bemutatót, amely ráadásul a kultúrpolitikai célokkal is összhangban van. A színészek nyári szünetet akarnak, a rendező végre egy komoly előadást szeretne csinálni, a minisztérium a kvótát, a polgármester a sikert várja, a kritikusok meg mindig mást. Így áll neki a társulat a nyár közepén színházat csinálni, miközben a rájuk küldött revizor már a záróleltárt készíti elő. Az igazi baj akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy az idő híján emlékezetből választott kortárs darab mégsem igazán felel meg a céloknak…

A darab térben és időben nem pozicionál, miközben a közönség előtt születik meg a színház a színházban, ám a valósággal való egyezés ezúttal sem a véletlen műve.

(Forrás: Átrium)

Szólj hozzá

premier Átrium