2019. jún 07.

Ezeket az előadásokat nem érdemes ma kihagyni! – június 7.

írta: Török Ákos 11,27
Ezeket az előadásokat nem érdemes ma kihagyni! – június 7.

Az élet értelméről és ilyesmikről.

Cigány magyar / Mentőcsónak Egység / helyszín: Pécsi Nemzeti Színház / 15 óra

Horváth Kristóf „Színész Bob” és a Szputnyik után maradt Mentőcsónak most egy csapatépítő tréning keretén belül és az érintetteken keresztül nyúl egy fontos társadalmi problémához. A fiatal roma művészekből álló, hat éve alakult csoport tagjai a társadalom egészét megszólító rap- és slamszövegek, fórumszínházi előadások és hátrányos helyzetű gyerekekkel való közös alkotások után ezúttal saját emlékeiket dolgozzák fel egy előadásban, olyan eseményekről beszélnek, amelyekről a híradó elmulasztott beszámolni.

339070_640_ciganymagyar.jpg

Semmi / Budapest Bábszínház / 18 óra

Janne Teller regénye az élet értelméről, illetve értelmetlenségéről körülbelül 10 éve vált hazánkban is közismertté, a Budapest Bábszínház előadása Hoffer Károly rendezésében és Gimesi Dóra színpadi átiratában jobb, mint a könyv. 

semmi-original-103236.jpgSemmi

Izgass fel! / TÁP Színház / Hatszín Teátrum, Budapest / 19 óra

A függetlenek egyik zászlóshajója (az egyik első független társulat) bármikor képes minket meglepni. Legutóbb Vajdai Vilmos tette ezt, amikor színpadra állította saját rádiójátékát, az Utas és holdvilágot playback színházként. El is nyerte a legjobb független előadás díját a kritikusoktól, szerintem, az évad legjobb előadása volt függéstől függetlenül. A téma most az élet elvételéhez való jog, a forma pedig thriller-musical. 

A hattyú / Örkény Színház, Budapest / 19 óra

Az Örkény Színház ezzel a Molnár-darabbal megcsinálja, amit olyan nehezen szül meg a vidéki teátrumok legtöbbje: anélkül szórakoztat, hogy ehhez a sekélyesség útját választaná. Molnár általában poros szokott lenni, hiszen egy polgári világról ír akkor, amikor nálunk nem is létezik ez a réteg. Ez a történet azonban Polgár Csaba rendezésében telibe talál minket.

hattyu_23.jpgFür Anikó és Mácsai Pál az előadásban (fotó: Mészáros Csaba)

Szólj hozzá

ajánlás