2019. dec 08.

A váci polgármester cáfolta a színház igazgatójának vádjait

írta: Sólyom Bátor
A váci polgármester cáfolta a színház igazgatójának vádjait

Matkovich Ilona jelezte, hogy még mindig nem kapott műsortervet a Váci Dunakanyar Színháztól. Enélkül pedig nem lehet költségvetést tervezni. 

A Váci Dunakanyar Színház igazgatója korábban egy közleményt hozott nyilvánosságra, amiben azt állította, hogy Vác polgármestere nem akarja megadni az önkormányzati támogatást. A polgármester most cáfolta az állításokat.

dunakanyar_szinhaz.jpgVáci Dunakanyar Színház

Matkovich Ilona cáfolata

A Váci Dunakanyar Színház igazgatójának, mint önkormányzati intézmény vezetőjének is feltártam a helyzetet, és az október 30-i személyes megbeszélésünkön kértem tőle egy műsortervet erre az évadra, valamint a tervezett műsorhoz egy költségtervet.

Az igazgató ennek a kérésnek a mai napig nem tett eleget, ami azért roppant veszélyes, mert hamarosan tárgyaljuk a jövő évi költségvetést, amelyről a testület februárban dönt.

Sajnos, a színház igazgatónak már korábban számos jogszabálysértése volt - a vizsgálatot erről még az előző polgármester rendelte el -, de arra nem számítottam, hogy mintegy zsaroló pozícióba helyezve magát, megfuttatja az országos sajtóban, hogy elmarad egy olvasópróbája, és le fog mondani egy előadást. Anélkül, hogy a városvezetésnek erről szólt volna.

Elképesztő állításokat fogalmazott meg, azt sugallta, hogy a bérletes előadásokat sem tartják meg, és megszűnik a Váci Dunakanyar Színház.

Ez természetesen nem igaz. A Váci Dunakanyar Színház működése ugyanúgy nincs veszélyben, mint ahogy a többi kulturális intézményünké sem.

A színház igazgató saját maga veszélyezteti a rábízott intézmény működését, amennyiben nem tár elénk haladéktalanul egy műsor- és költségtervezetet, hogy a szükséges összegek bekerülhessenek a jövő évi költségvetésbe.

( Matkovich Ilona, Vác polgármestere )

Kapcsolódó cikkek

Elkaszálják a Váci Dunakanyar Színházat?

Szólj hozzá

színház hír Váci Dunakanyar Színház kultpol