2010. már 27.

Beszélgetés Fidesz aktivistákkal

írta: Sólyom Bátor
Beszélgetés Fidesz aktivistákkal

A Moszkva téren volt két fiatal, egy kevéssé szimpatikus lány és egy kifejezetten megnyerő arcú (vagyis lelkű) fiú. A feltett kérdésemre - hogy mi a különbség a Fidesz és a Jobbik ideológiája között -, azt mondta a lány, hogy a Fidesznek konkrét programja van. Éreztem, hogy ez a Kurva anyját a kommunistáknak! szint (ahogy egy néni haladt el mellettünk, és bizttatólag odasziszegte az ostoba liba), és próbáltam világossá beszélni, hogy nem az átlagos szavazó állampolgár szintjén szeretnék beszélgetni. Akkor azt kérdeztem, hogy mik azok a konkrétumok, ami még annál is konkrétabb, mint család, szeretet, biztonság. A lány alig többet mondott, mint hogy haza, amiből hirtelen az is világos lett, hoghy nem csupán nincsen programja a Fidesznek (hiszen, amit meg kell tennie, azt nem szokta elmondani előre), de még csak nem is olvasta a lány a programot, talán. Ez egy konkrét választási programpont, hogy a haza nagyon fontosd, és ezért érdemes tenni. Röhejes az egész.
A legszomorúbb, hogy az értelmes srác azon rtúl, hogy ez is egy vélemény (ami nyilvánvalóan marketing fogás, és az eligazítás része, hiszen így ki lehet csúszni a vita elől), semmit sem tudott mondani.
Kommunisták? Azt se tudjak az emberek mit jelent a kommunizmus és mit a szocializmus. A Fidesz kormányban anno éppen annyi MSZMP vezető volt, mint az azt követő Horn kormányban. Mekkora darab szart kell az emberek orra alá dörgölni, hogy elhúzzák a szájukat?

Szólj hozzá

politika fidesz jobbik butaság szimpátia