2010. máj 07.

A nagyfenekű nő és a bunda

írta: Sólyom Bátor
A nagyfenekű nő és a bunda

Amiatt, hogy Cseppkével minden nap más szót választunk ki, amit minél többször kell használnunk, kerülünk humoros helyzetekbe. A mai szavunk a bunda volt. Cseppke remekelt. A legváratlanabb pillanatban kérdezte meg, hogy este csináljon-e bundás kenyeret, és még volt előtte valami, amire már nem emlékszem. Az szabály, hogy csak úgy lehet kimondani, ahogy ténylegesen is rendben van. Például Cseppke trükkje, hogy egy filmen lévő kutyáról azt állította, hogy Bundás a neve, teljesen szabálytalan, kivéve, ha tényleg Bundás a kutya neve. Mert akkor bármiről lehet ilyesmiket állítani. Nem ér felsorolni sem, hogy milyen bundákat ismer. Pontozzuk is mindezt, de nem ez a lényeg, főleg nem Cseppkének. Én azért számon tartom, hogy ki nyer, de ezt nem összeadogatásból tudjuk, hanem azt lehet pontosan tudni. Mostanában Cseppke nyer. Én egy Ihaj bunda, csuhaj, bunda, mégis bunda a bundá-val azért belehúztam, de még messze az éjfél. Ja, és az két pontot ér, ha az ember nem a szót mondja ki, hanem szinonimáját, vagy csak körülírja. Például, ma azon elégedetlenkedtem, hogy egy kávézóba kutyát engednek be. Mire Cseppke azt mondta, hogy engedi az ÁNTSZ a kávézótérbe, bár a konyhába biztosan nem, hacsak nem úgy, hogy hajvédő hálót kéne kötni a testükön lévő prémre. nálam három pontos volt. Egy, mert kimondatlan bár, de kimondta. Egy, mert kimondatlanul mondta ki, és egy, mert csak a leges legvégén jöttem rá, hol a csavar.

Az említett humor abból adódik, hogy minden közös helyzetünkben szinte egyszerre jövünk rá, hogyan lehetne ellőni a szavunkat, és akkor vagy nyer a gyorsabb, vagy csak egymásra nézünk és nevetünk egyet: 1:1. Ma ez a tiszteletlenség és a sutyiság irányába ment el, de bevállalható.

Autóval rákanyarodtunk egy utcára, ahol a sarok mellett egy hatalmas fenekű nő hajolt be a kocsija csomagtartójába valamit kivenni, és a nagy feneke két hatalmas partja között még egy halovány izzadtságcsík is látszott. Ezt önmagában sem lehetett kibírni nevetés nélkül, de akkor egyszerre jutott eszünkbe az a gondolat, hogy bizonyosan komoly bunda lehet a combjai között. Ezt már nem volt ereje egyikünknek sem kimondani.
 

Szólj hozzá

irodalom enciklopédia 11:27