2010. máj 17.

Kitiltottak a Vastagbőrről

írta: Sólyom Bátor
Kitiltottak a Vastagbőrről

A Vastagbőr egy Jobbik közeli beállítottságú blogoldal. Nem szeretnék ironizálni nem a kitiltásomon, sem vitapartnereimen. Nagyon sokat, és nagyon a többiekkel ellentétes alapállásból írtam, csodálkoztam, hogy eddig bírta a blogger. Ami a vitapartnereimet illeti, szinte kivétel nélkül érvek és saját gondolatok nélküli, agresszív figurák voltak, olvasottak és műveletlenek egyaránt. Ezt gondolom erről a dologról, és erről ennyi elég is. A következő párbeszédet (ami egy hosszabb szóváltás utolsó csörtéi) nem azért idézem fel, mert szemléletessé tehetem a véleményemet, hanem mert sokkal egyszerűbb, mint megpróbálni körülírni azt az érzést, amikor azt éled meg, hogy valaki nemhogy nem érti azt, hogy 2+2 az 4, de még cinkelget is, hogy ezt a baromságot biztosan Gyurcsánytól hallottad. Ez így megint csak túl jópofi, inkább azt mondom, dermesztő élmény, hogy nyílt szívvel (bár, alapjaiban ellentétes nézőpontból) közelítesz valakihez, aki nem is tudom, mit csinál:

Sólyom Bátor:
A kommunizmusra törekvés áldozatai olyan emberek voltak, akik választhattak, hogy maradnak-e fasza emberek, és akkor kicsinálják őket, vagy kicsit bemocskolódnak, és akkor éldegélhetnek, vagy nyakig merítkeznek a szarban, és akkor menők lesznek. A magyarországi zsidóságnak nem volt ilyen választása. Őket nem azért vitték el, mert szembe mertek szállni a hatalommal, hanem csak úgy. Mert zsidó származású, magyar emberek. És a többiek csak nézték. Sokan vannak, akik így-úgy segítették őket az életük tényleges kockáztatásával vagy csak rendőrként félrenézve a Duna part felé mentében. Ők talán valamit levezekeltek abból, amit tett mindenki (illetve nem tett senki semmit). A bűnt bocsánatkérés nélkül nem lehet levezekelni.

Rwindx:
Kösz, nem kell herényit idézni.

Sólyom Bátor:
Az erre nem válasz, hogy valahol már találkoztál ezzel a gondolattal.
Válaszolj, kérlek, magára a felvetésre!

Rwindx:
Találkoztam ezzel a gondolattal... :D:D:D Nézd amikor február végén herényi kiböfögte azt amit most te ide írtál, akkor le lett vezetve hogy herényi egy utolsó alja tróger. Nem kívánom ezt újra megtenni. Ott a Google és nem csak az én véleményemet fogod megtalálni.
De csak hogy gyors legyek: Amikor elvitték a kulákot mert kulák, elvitték a hazatért hadifoglyot, amikor elvitték rajkot aki ráadásul ugyanolyan kommunista disznó volt mint a többi, stb milyen választási lehetősége volt?
Azt mondják: "Én nem vagyok hadifogoly, én nem vagyok kulák én nem vagyok rajk lászló és még kommunistább vagyok mint eddig, stb"?
Biztosan.
Ha csatlakozni akarsz herényihez minden minőségében, hát hajrá, de ehhez én nem kellek.

Sólyom Bátor:
A kulák megtehette volna (ahogy sokan meg is tették), hogy beáll a TSZ-ekbe, Rajk befoghatta volna a száját. A magyar zsidóság nem választhatott.

Rwindx:
Sajnálom de ostoba vagy, a kulákot nem azért vitték el mert nem lépett be a tészcsébe, hanem akkor mikor terményszolgáltatási kötelezettséget írtak elő és az nem tudta teljesíteni mondjuk mert elfagyott minden, akkor is elvitték. Akkor is elvitték ha rendszeridegen elemnek nyilvánították, mert mondjuk kellett a földje másnak. Nem kellett valódi ok hogy elvigyék!
Rajkot nem azért vitték el mert nagy volt a szája. Nem tudom hallottál-e már a koncepciós perekről... gondolom arról sem hallottál hogy ő volt a belügyminiszter, ő alapította az ÁVO-t. Egész pontosan azért tartóztatták le mert a vádirat szerint együttműködött a Horthy rendőrséggel. Nem sajnálom kicsit sem a patkányt, de kurva sok dolgot tehetett ez ellen, a társaival egyetemben.
A hadifoglyokról nem jutott eszedbe semmi? Hogy pl akár főbe is lőhették volna magukat?
Akik köztisztviselők voltak korábban, ja azok is választhattak, hogy elhagyják az országot, vagy elviszik őket.
Felfogod hogy bárkit, ismétlem BÁRKIT elvihettek minden ok nélkül és halálra kínozhatták kitüntetés terhe mellet?
Te nem tájékozódsz mielőtt valamit leírsz? Miért jó ez neked vadász?

Sólyom Bátor:
Túl részletezők vagyunk. A dolog, az összehasonlítás sokkal egyszerűbb. Mondok egy olyan példát, ami Számodra is szemléletes lehet.
A zsidó "államot" (ami akkor római fennhatóság alatti terület volt) a Római Birodalom az I.században megsemmisítette.
Igaza volt a zsidóknak, amikor nemzeti függetlenséget akartak? Igen. Igazuk volt a rómaiaknak, akik szinte teljes vallásszabadságot, és erős önrendelkezést adtak a zsidóknak (ahogy minden meghódított népnek, államnak), és csak annyit kértek, hogy Zeusz legyen ott a zsidó szentség helyein is? Igazuk volt. Mindketten vállalták a sorsukat, ami a zsidóknak a teljes szétvetettség, a rómaiaknak a birodalom legerőteltebb szakasza volt. Ez az, amit politikai ellentétnek, politikai tettnek, konfliktusnak nevezek. Mindkét oldalon voltak jó és voltak rosszabb emberek, kívülről nézve a kis nép esetén ezek inkább hősöknek, a hódító esetén agresszoroknak látszik. Ebben az esetben a zsidó népet amiatt szórták szét a világba, amit gondolt, és amely gondolatát az ellenfél nem tűrhette.
Így van ez a szocializmus által lemészároltakkal is, amin az sem változtat, hogy itt nem két nép, hanem egy nép egyik és annak másik része csapott össze. Amiatt halt meg Rajk, az elhurcoltak, az elmegyógyintézetekbe zártak. Amiatt, amit gondoltak, és amit az ellenfél nem tűrhetett.
Ilyen a magyar zsidók elhurcolásánál nem volt. Nem azért vitték el a zsidó trafikost, mert mást gondolt, mást érzett, mást akart, mint a szemben lévő bodega tulajdonosa, hanem mert ő A. Az az A jelen esetben zsidót jelent, de teljesen mindegy lenne, mit jelent. Csak azért, mert A. Magyar A. Magyar ember, de mert A, ezért ki kell irtani. Ez a más. Erről beszélek, amikor azt mondom, Rajknak, és mindenkinek volt választása, mert gondolhatott volna mást, vagy ha ezt nem, legalább akarhatott volna mást, vagy ha ezt se, legalább tehetett volna mást. De a zsidók mindegy mit gondoltak, akartak, tettek, elvitték csak mert A.

Rwindx:
Ostoba vagy. El lett mondva nem és hogy miért nem. Te azt ugyanazt ismételgeted, anélkül hogy figyelembe vennéd az ellenérveket. Ja és nem csapott össze senki senkivel. Egy felfegyverzett "csoport" gyilkolt le védekezés nélküli embereket.
Papagájjal nem lehet vitatkozni, mert az kurva unalmas egy idő után, még akkor is ha az elején vicces volt. Te bűnös vagy, leszarom, de semmi közöd másokhoz.

Sólyom Bátor:
Azt érzem, szellemi kapacitásod vége felé közeledsz. Kezd sok lenni ez neked, és ezt most nem ironikusan mondom. Mi nem volt világos? Mi az, hogy nem csaptak össze?! Ez egy képes beszéd: "Összecsaptak" azt jelenti ellentétbe kerültek, érdekeik ütköztek.
A felvetésem az eddigiektől eltérően azzal bővült, hogy magát a zsidóságot (az antik zsidó "államot") mutatom fel, mint aminek a kiirtása nem volt semmi több, mint az országok, népek egymás elleni, egymás közötti politizálása. Gondolatkülönbségük, és ebből fakadó tetteik miatt halt meg eddig mindenki a világon. A zsidó nép népként mást gondolt, mint a rómaiak. A magyar áldozatok mást gondoltak, mint a vezetők. A kurdok mást gondolnak, mint a törökök.
Azonban, mit gondoltak másként a zsidók? Válaszolj rá, mi az, amit a tőlünk elhurcolt zsidó emberek másként gondoltak, mint az itt maradtak? Mi miatt kellett meghalniuk?

Rwindx:
blabla

Sólyom Bátor:
Vagyis elkészültél az erőddel, úgy látom. Illene lassan egyetlen gondolatot - ha nem saját, az se baj - mondanod. Olyat, hogy azt gondolom a magyarokról, hogy... Próbálj meg egy ilyet összehozni, és nem csak mellébeszélni folyamatosan, kérlek, mert különben értelmét veszti az egész, ha csak én gondolkodom.

Rwindx:
újra csak bla bla. Te beszélsz mellébeszélésről? Bírja a mennyezet nálatok? :D :D :D Az erőm hidd el rendben van, hozzá eszem is van felmérjem ki vitapartner és ki van síkhülye üzemmódban. Írj új dolgot, amit még nem írtál le, nem reagáltam rá, és engem érdekelhet is, akkor majd jó eséllyel válaszolok. A copy-paste "vita" nem különösebben érdekel.

(ez volt az utolsó engedélyezett kommentem)

Nem tudom, van-e tanulság, pontosabban most nem érdekel. Ha előző cikkemmel összevetitek, talán valamit megértetek a szomorúságomból. 

Szólj hozzá

politika közélet jobbik vastagbőr