2010. jún 06.

Trianon és hadügy

írta: Sólyom Bátor
Trianon és hadügy

 

A Hír TV-n éppen kedélyes beszélgetés folyik a haderőnk morális fejlesztésének szükségességéről, ami – kétsége ne legyen senkinek! - haderőnövelést, a hadrafoghatóság növelését jelenti. És a „8 éve megéledt” korrupció elleni küzdelmet is. Ami a 8 évet illeti, ami óta a világ világ, a haderő az egyik legtermészetesebbre bejáratott korrupciós színtér. A hús több, mint felét, a zöldségek 30%-át mindig is lopták, lopják, lopni fogják. Például, hová lett az a sok százezer darab géppisztoly, ami szükségtelenné vált a sorkötelesség megszüntetése után? Ha tudnánk, hát legalábbis beleborzongnánk.

A lényeg a lényeg, a Fidesz ebben az általa elcseszett külpolitikai helyzetben azt üzeni szlovák kollégáinak, hogy erősítjük a hadainkat. Mintha akár 1 millió katonával tehetnénk bármi olyat szlovák területen, amit a szlovákok nem akarnak. Semmit nem tehetünk, egy kis államocska vagyunk Európa szélén, aki a saját dolgát nehezíti felesleges és minden haszon nélküli külpolitikájával, 90 éves traumákkal való eszegyenge hadakozásával.

Trianont meg kell gyászolni, de a gyász vége minden esetben a magunkba szállás, első lépcsőfoka, mondhatni gyermeki szintje a tagadás, az erősködés. Mi ezen az első szinten vagyunk, és most Orbán Viktor és gondolattársai elintézték, hogy még jó pár évtizedre ez ne is változhasson.
Szólj hozzá

politika trianon fidesz korrupció