2010. jún 10.

Kecskemese

írta: Sólyom Bátor
Kecskemese

 

Fekete kefe              (2004)            2005.08.31.
magyar filmszatíra   ( fekete-fehér )
R: Vranik Roland   Sz: Réthelyi András, Bánki Gergely, Hajduk Károly, Hernádi Csaba
 
Kecskemese
A Fekete kefe sem nem delejes, sem nem selejt: nem remek, de csemege lehet nem egy embernek, melyeknek nem gyenge csecse-becse kell.
Emberek fellegek mellett tesznek-vesznek: nem termelnek, nem szeretnek, stresszes helyzetekben nem remegnek. Szentek keleten, e helyen emberek? Feleld meg!
Nyelvet nem zengenek: renyhe elmekeretben elmegyenge feleleteket hebegnek, ellenben egyes elvekben (melyek cselekedettel nem kell elegyedjenek) remekelnek. Renyhe elemek, de nem fertelmesek, egyes helyzetekben egyenesen kedvesek. Szeretheted e kelletlen jelmezbe elrejtett embereket. Sejtened lehet, de nem jelennek meg egy percre sem. Ez nem tetszhetett nekem.

Nem nevetsz eleget. Terved lehet, nem ez kell legyen! E Fekete kefe eleje csendesen csepereg, fele (negyven perc) nekem nehezen ment le. Ez nem egy hebrencs mese, melyeket egyesek ezerrel termelnek, s melyben nem lelsz egyetlen flekket sem, mely e helyen eredne.

De…- nem “terhelt” meg benne szeretet rettenettel kevert kellemetlen elegye, mely szellemet, lelket, beleket megremegtetve fel-le eregethetne. Ez nem ereje. Kecskemese.
Szólj hozzá

kritika film irodalom