2019. ápr 03.

A mai nap színházi ajánlatai – április 3.

írta: Sólyom Bátor
A mai nap színházi ajánlatai – április 3.

Hogyan lesz a földi paradicsomból magyar mátrix.

Dráma

Földi paradicsom / KV Társulat, Trafó / 18 óra, Trafó, Budapest

Az 1979-es Földi paradicsom (Cloud 9) abszurd humorú tragikomédia. Az évszázadokon átívelő családtörténet témája univerzális: a nő és a férfi családban betöltött szerepének kérdését két különböző társadalmi közegbe és korszakba helyezve vizsgálja. Vajon van remény egy korszerű és működő családmodellt kialakítani, amelynek minden tagja megbecsült és egyenrangú félként vesz részt a közösségben?

foldi.jpg

Ördög Tamás sajátos hangvételű, minden színészkedéstől mentes előadásokat rendez, amely különös színházi élmény.

Egyasszony / FÜGE, Orlai Produkció / 19 óra, Jurányi Ház, Budapest

Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól azt a diagnózist kapta, hogy kislánya a születés során vált súlyosan mentálisan sérültté. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket. A megrázó őszinteségű blogból könyv született, a könyvből pedig színházi előadás. Éva megrázó történetét Tenki Réka adja elő, aki ezért az alakításáért a bemutatás évében elnyerte a legjobb női alakítás díját a kritikusoktól.

egyaszony.jpg

Magyar mátrix / RS9 Színház / 19:30, Budapest

Egyre többen érezhetjük, hogy egy mátrixban élünk a valóság helyett. Garaczi László darabja a fiatalok párkeresési gondjaival, a szexuális identitás kérdésével, a virtuális világ és a valóságos élet összeütközésével foglalkozik. Lábán Katalin állította színpadra az RS9-ben.

magyar_matrix.jpg

Szólj hozzá

kultúra színház ajánlás