2019. máj 24.

Mai napi színházi ajánlatunk – május 24.

írta: Sólyom Bátor
Mai napi színházi ajánlatunk – május 24.

Hétköznapi bűnök és nem mindennapi történetek.

Káprázat / Forte Társulat, Szkéné / helyszín: Szkéné Színház

Dráma

A Forte Társulat előadásai sajátos nyelven fogalmazó színházi előadások. Hosszú évek, évtizedek vezettek oda, hogy Horváth Csaba a tánctól eljutott egy olyan színházi formanyelvig, amiben a mozgásoknak, gesztusoknak fontos szerepe van. Ezáltal minden bemutatójuk érdekes, mivel nem sokan beszélik ezt az alkotói nyelvet.

kaprazat-forte-tarsulat-szkene-szinhaz_1.jpgFotó: Puskel Zsolt

Elias Canetti regénye egy szeretetkapcsolatokra képtelen világba enged betekinteni, amelyben fura figurák használják egymást. A regényt Lőrinczy Attila írta színpadra.

Vígjáték

Párterápia / Orlai Produkció / helyszín: Belvárosi Színház

Ugyanerről, az együttélés és valódi találkozás lehetetlenségéről és nehézségeiről szól Znamenák István rendezése is, persze, több fokkal humorosabbra véve a hangnemet. Balla Eszter, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté pedig szokás szerint remekelnek a hálás szerepekben.

orlai_produkcio_parterapia.jpgBalla Eszter, Mészáros Máté és Debreczeny Csaba az előadásban

Krimi

Jó zsaru - rossz zsaru / Centrál Színház

A nagydumás Denny és a magának való Joey óvoda óta legjobb barátok, rendőrként naponta együtt róják Chicago utcáit. Nagy álmuk, hogy egy nap olyan nyomozók legyenek, mint Starsky és Hutch. Ám egy bűnös városban még a zsarunak is nehéz ártatlannak maradni, a túlélésért vívott harc pedig még a legigazabb barátságokat is veszélybe sodorja. Puskás Tamás rendezése Stohl András és Szabó Győző kiváló játékával remek kikapcsolódást jelent a krimik kedvelőinek.

zsaru.jpgSzabó Győző és Stohl András

Dráma

10 / Radnóti Színház

A POSZT versenyprogramjába is bekerülő előadás szövegét Székely Csaba írta a Tízparancsolatban foglaltakhoz való viszonyunkról. Sebestyén Aba nem első alkalommal állítja színpadra az erdélyi szerző darabját, és a Radnóti színészei egytől egyik remekek a rájuk mért szerepekben. Ráadásul krimiszerűen, egy történetté állnak össze az eleinte összefüggéstelennek tűnő epizódok.

10_ea_01_domolky_daniel_web_007.jpgVilmányi Benett és Sodró Eliza

Szólj hozzá

ajánlás