2019. máj 29.

Orálbrutál műsor jár a TÁP Színház segítéséért cserébe

írta: Sólyom Bátor
Orálbrutál műsor jár a TÁP Színház segítéséért cserébe

Idén is bulival zárja az évadot a “rossz színház” felkent társulata: június 15-én, az A38 Hajón pofátlan előadásrészletek és hanyatló bítek segítségével szállhatnak bele két lábbal a színházi közízlésbe az érdeklődők.

Idén is támogathatod a TÁP Színházat, akik ezt a gesztust a sokatmondó című, minden bizonnyal színvonalas esttel, a “Frau TÁP - orálbrutál / Bizergáld a mizergámat!’ produkcióval hálálják meg. Június 15-én, szombaton várnak mindenkit az A38 Hajóra, most már évek óta szokásos, hajnalig tartó bulijukra. A bevételt a társulat továbbélésére fordítják. 

tap_variete_domolky_daniel_web_067.jpgVajdai Vilmos (fotó: Dömölky Dániel)

Az idei esemény központi témája a nő, ami nem véletlen, hiszen az utóbbi évadokban egyre több női rendezővel és témával dolgozik a Táp (Znajkay Zsófia: Ölében én és rendezői változata, Nagy Lili: Kasimir és Karoline) Legutóbbi előadásuk, a Papp Bojána rendezésében és Törőcsik Franciska főszereplésével színre vitt Anonyma / Nő háborúban monodráma például arra keresi a választ, hogyan válik a női test háborús eszközzé, mi a nő szerepe a történelemben. Ebből a darabból is láthatnak majd részleteket a bizergáló buli résztvevői. 

Az orálbrutál észvesztés 18 órakor indul, az Anonyma / Nő háborúban mellett a társulat egyik klasszikus előadásából, a rossz színház csimborasszójából, vagyis a Minden rossz varietéből is ízelítőt kapunk. A kulturális élvezetek után zenés-táncos mulatságon szabadul el a pokol: a színészegyüttes Pink Mojos and The Fuckfaces koncertjével indul a zenei program, amit exkluzív dj-szettek követnek: a nagyszínpadon Jordán Adél színésznő és Székely Kriszta színházi rendező zenei válogatására mozoghat a közönség, az orrbárban Dj Higany és DJ Vajdai Vilma (alias Vajdai Vilmos az alapító-társulatvezető) kizárólag női előadókat pörgetnek. 

pink_mojos_and_the_fuck_faces.JPGPink Mojos and The Fuckfaces

A TÁPosok mint mindig, most is pofátlanul bánnak majd a színházi eszközökkel. Szókimondóak lesznek, anarchisták, most sem tisztelik a szabályokat, dadaista őrületben fogják feszegetni a saját határaikat - pláne a nézőkét. A TÁP ugyanis a rossz színházban hisz: rossznak lenni jó, felszabadító! Teszi mindezt több, mint 25 éve: tavaly ősszel ünnepelte negyedszázados jubileumát a ma is fiatalos dekadenciával dolgozó csapat. 

Ha valaki még ezek után is kedvet érez ahhoz, hogy támogassa őket, és nem mellesleg ezáltal hozzájáruljon a hazai színházi élet diverzitásához, az bátran váltsa meg jegyét a támogatói bulira! A belépők 3000 és 5000 forintba kerülnek, az A38 Hajó az est teljes bevételét a társulatnak ajánlja fel.

(Forrás: TÁP Színház)

Szólj hozzá

függetlenek TÁP Színház