2019. júl 08.

Élt éveket – Megszűnik a HOPPArt

írta: Török Ákos 11,27
Élt éveket – Megszűnik a HOPPArt

Évek óta csak vegetál az egyetem után együtt maradt csapat. Kormányzati szándék és pénz nélkül nem lehet színházat csinálni

A HOPPArt drámája már előbb elkezdődött, mint elkezdték volna az egyetemet. Ugyanis amikor Novák Eszter átvette a zenés színész osztályok képzését a Színműn, onnan kezdve nem az énekes tudás, hanem a zenei és színészi érzékenységek lettek a felvételi fő követelményei. Innen kezdve a zenés színházak már nem a Színműről érkezőket foglalkoztatták, mivel ők egy operettet egyszerűen nem bírnának végigénekelni. Nem is nagyon maradt más lehetősége az ekkor felvételt nyert, kifejezetten tehetséges csapatnak, mint együtt maradni. Lehet, elfogult vagyok, de a legtehetségesebbjük, Roszik Hella nagyon hamar Pintér Bélához került, majd nem sokkal később követte őt Friedenthal Zoltán is.

hoppart_csunya_kacsa.jpgKeresztény Tamás,Herczeg Tamás és Kiss Diána Magdolna a Csúnya kacsa előadásában

Az együtt maradt osztály sorra jelentkezett magas zenei és művészi színvonalú előadásokkal, humorossal és megejtővel csakúgy, mint gyerekdarabokkal. De miután a jobboldali kormány nem tartotta és most sem tartja fontosnak a gondolkodásra késztető színházat, így lassan ellehetetlenedtek. Két évvel ezelőtt is már inkább a múltra kaptak támogatást, talán ez tavaly is így volt, idén azonban már nem kaptak költségvetési támogatást. Voltaképpen joggal nem, mert olyanoktól kellett volna elvenni a pénzt, akik legalább megpróbálnak túlélni.

A társulat üzenete

Kedves Mindenki!

A HOPPart Társulat a mai naptól befejezettnek tekinti működését. Köszönet mindazoknak akik ezt a sikeres és tartalmas 12 évet velünk töltötték és segítették a társulatot munkájukkal, figyelmükkel, lelkesedésükkel!

Fenntartónk, a Ginger es Fred Színházművészeti Alapítvány, továbbra is segíti majd egyes projektek létrejöttét, amikhez szívesen fogadjuk nézőink és barátaink támogatását a Budapest Bank 10100792-58467800-01000005 számú számlájára.

A cikket Török Ákos írta

Szólj hozzá

publicisztika függetlenek HOPPArt kultpol