2010. ápr 09.

Kóla – azt gondolom

írta: Sólyom Bátor
Kóla – azt gondolom

 

Van néhány dolog, amiről óvatosan kell írni: politika, maffia, gyógyszer lobbi, fegyverkereskedelem. Ezen a határmezsgyén mozog a két nagy kólagyártó, a Pepsi és a Coca is. Ők a világ rendjének jelzői, e világvégi kataklizmák mindent elsöpörhetnek, de pepsis automatából sosem fog Coca jönni. Ha igen, akkor rohanj, vagy állj meg, és készülj a halálra!

Azt gondolom, a Coca és Pepsi kólák a világ legális dolgai között – a dohányzás után – a legegészségtelenebbek. A sima hagyján, de a ligh-okban aszpartam van, ami tutti biztos rákkeltő. Van az Orbitban is, mondják, de Orbitból eszel életedben száz kilót, cukorpótlós savkoncentrátumból sok hektolitert. Ha fogyni akarsz, ne zabálj annyit, és mozogj! Ne rezegtetőket, meg sokkolókat szerelj a nagy zsírmós hasadra, hanem egyél lazábban. Mindig maradj kicsit éhes, ételben, szexben egyaránt. Ha jól laksz, egy hétre halott vagy. Egyébként meg semmi baj a hájaddal, aki szeret ezzel és ezért szeret. Mindig a kis és nagy hibákat keresem egy nőn, egyébként nem is tudom megkívánni. Az a véleményem, hogy annak, hogy a soványak gyakrabban kapnak gyomorrákot, mint a kövérek, az egyik ok az állandó idegesség, kielégületlenség, de a másik a gyomorra zúdított szemét cukorpótlók. Legyél kövér vidám, ne pedig egy csontos, éhségtől büdös szájú, tic-tac huszár! Ugyanolyan jó, amikor szeretkezel, jobb, amikor szarsz, és eszel, akkor meg miről beszélünk? A Pepsi név nagy ötlet, olyan, mint amikor kinyitod az üveget, a Coca a coca cserjére és a kokainra utal (kokacserjéből kb. 8 kilót kell megenned, hogy beállj), vagyis ötlettelen. Ezzel indulhatunk, egyébként jobban szeretem a Cocát. Ha édesre vágyunk, és ezt a rohadványos színű löttyöt akarod inni, legalább ne a ligh-ot idd! Igyál cukros vizet, vagy házi szörpöt. Siratjuk a házi gazdálkodókat, a nagymama lekvárját, azt tessék Nagymama lekvárja márkanév alatt egy tömegtermelt szart kapsz. Mert Te megveszed. És megiszod a szart is, ha édes, és szénsavas.

A light kólákban egy jó dolog van, a víz (ami, gondolom, nem ásványvíz, hanem jó öreg csapból csorgatott), ami itt oldószerként, elegyedési közegként is szerepet kap. Ha a sivatagban vagy, egy fél maréknyi kóla megment a szomjhaláltól, pontosan úgy, ahogy a székletet síkossá tevő, zselés állagú, ondószagú folyadék is, amiből egyszer fing helyett egy fél maréknyi maradt a tenyeremben. Persze, mi a szarért akar valaki a tenyerébe fingani?! Ez titok. Aki tudja, ez a következő feladat. Ennyi jó van a kólában, és a nyálas-cukros íze, ami tényleg jó. Ja, és a koffein, az klassz. Hogyan lehet, hogy ember milliárdok isznak egészségtelen szarokat, amikor vannak országaikban gyümölcsfák, vannak kútjaik, forrásaik. Egyszerűen idióták vagyunk. Én is iszom néha, hogy remek maradjon az alakom, aztán meg zabálom a velős pacalt. Nem tök mindegy?!

Reklámjaik profi munkák, sok pénzért: lendület, erő, fiatalság, humor. Egyszer voltam egy piackutatáson, Coca kóláson. Kérdezték, mennyire igazak a következő állítások egy Coca kóla fogyasztóról, mint például, aki issza, fiatalos. Mi van, hol vagyok? Aki mit tudom, mi a faszt eszik, az fiatalos, meg jó barát, meg sikeres. Attól, hogy ezt issza, vagy aki ilyen, az issza? Mi a szarról beszélnek itt nekünk?!

Ma rosszabb napom van, azért írok ilyeneket. Err
ől a két italpótlóról mindig ezt írnám, de nem mindig lenne kedvem leírni a neveiket.

 

 

 

Szólj hozzá

kóla coca cola mérgek pepsi cola