2010. jún 21.

Nő, férfi, rejtőzködés

írta: Sólyom Bátor
Nő, férfi, rejtőzködés

A nő rejtekező, a férfi magamegmutató.


A női nemiszervnek a férfiember számára leginkább preferált része, maga a pinamély nem látható. Ezzel szemben a férfifasz nem más, mint szembeszökés, mutatvány. A pina esztétikája a tapintáson keresztül, míg a faszé egyértelműen a látványon keresztül artikulálódik. A pinamélyet (a hüvely belső falát) érezni kell, a felállt faszt szemlélni és érezni.

A férfi orgazmus egyértelmű, míg a női ismét csak nem mutatja meg magát a férfiéhoz hasonló kendőzetlen valóságossággal.

A férfi szexusán keresztül kiadja magát, míg a nő rejtély marad mindvégig. A nő pontosan tudhatja, hogy mikor élvezett el partnere, a férfi ellenben még abban sem lehet biztos, hogy gyermekének valóban nemzője. A nő titok, a férfi legfeljebb furcsa szerzet.

A nők és a férfiak közötti különbség tekintetében Hamvas Béla mondott megfontolandót, szerinte, nincsen két, egymástól jobban különböző dolog a világegyetemben, mint a nő és a férfi. Hogy ők ketten mégis egymást keresik, és néha meg is találják, evidencia Hamvas számára az Egy, vagyis Isten létezésére.

Szólj hozzá

kultúra férfi társadalom enciklopédia rejtekezés