2019. már 12.

Felfalja vagy megmenti a cirkusz a Kortárstánc Főiskolát?

írta: Sólyom Bátor
Felfalja vagy megmenti a cirkusz a Kortárstánc Főiskolát?

Együttműködési megállapodást kötött a Budapest Kortárstánc Főiskola (BKTF) és a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA).

Tudvalevő, hogy Angelus Iván néhány hónapja bejelentette, hogy a Budapest Kortárstánc Főiskola kifutó rendszerben megszűnik. Most úgy tűnik, egy lehetőség született. Meglátjuk, hogy ez kinek lesz jó.

1920.jpgAngelus Iván (forrás: Fidelio)

A MACIVA egyes tevékenységeit a BKTF székhelyére telepíti és segíti a BKTF fejlesztő tevékenységét és jelenlegi tevékenységeit kiszolgáló infrastruktúra működtetését.

A következő két évben, 2019. március 1. és 2021. június 30. között a BKTF – cirkuszművészeti szakemberek bevonásával – az elmúlt három évtizedben itt felhalmozott pedagógiai, művészeti és intézményfejlesztési eredményekre építve meg kívánja alapozni az európai felsőoktatási térségben jelenlevő, korszerű, felsőfokú kortárstánc és cirkuszművészeti előadóművész, alkotó és pedagógus képzés BA és MA szintű beindítását.

Az együttműködés négy fő célt szolgál:

A cirkuszművészek évtizedek óta dédelgetett álma válhat valóra a cirkuszművészeti képzés felsőoktatási szintre és rangra emelésével.

A pedagógiai és művészeti értelemben sikeres kortárstánc művészeti képzések új, működőképesebb keretek közé illesztése.

A megújuló cirkuszművészet pozícionálása, elsősorban az előadóművészet társművészeti területeire, a mozgásművészetre, a kortárstánc és a színművészet tapasztalataira építve.

Az előadóművészet, s ezen belül a nonverbális kortárs mozgásművészetek (kortárstánc, cirkuszművészet) széles társadalmi elterjesztése, a műveléséhez és befogadásához egyenlő esélyt teremtő oktatási szakirányok kidolgozása, fejlesztése.

Az együttműködést Angelus Iván az iskola alapító rektora és Borsós Beáta írta alá a MACIVA részéről.

(Forrás: Budapest Kortárstánc Főiskola)

Szólj hozzá

oktatás tánc táncművészet kortárstánc Angelus Iván Budapest Kortárstánc Főiskola