2019. sze 02.

Alföldi Róbert nyerte el a legjobb rendezés díját az idei Városmajori Színházi Szemlén

írta: Sólyom Bátor
Alföldi Róbert nyerte el a legjobb rendezés díját az idei Városmajori Színházi Szemlén

Mohácsi János rendezése lett a legjobb előadás, Dobó Enikő a legjobb női-, és Bányai Kelemen Barna a legjobb férfi főszereplő.

A Városmajori Színházi Szemle idei programját az elmúlt évad legjobb zenés, szórakoztató és drámai előadásaiból állították össze a szervezők, az idén a különdíjjal együtt hét díjat osztottak ki. A székesfehérvári, győri, szegedi, kecskeméti, tatabányai, szombathelyi, szabadkai és miskolci társulatok előadásait idén egy négyfős, kizárólag nőkből álló zsűri kísérte figyelemmel: Nagy-Kálózy Eszter, Tenki Réka színészek, valamint Miklós Melánia dramaturg, színikritikus és Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója.

futo_4_ok.jpgAlföldi Róbert (fotó: Szlovák Judit)

Ma adták át a Városmajori Színházi Szemle díjait Budapesten: a legjobb előadás a székesfehérvári Vörösmarty Színház Black Comedy című produkciója lett, a legjobb rendezés díját pedig Alföldi Róbert vehette át a szombathelyi Weöres Sándor Színház A salemi boszorkányok című előadásáért.

A legjobb női főszereplőnek járó elismerést Dobó Enikő vehette át a kecskeméti Katona József Színház Állami Áruház című előadásában nyújtott alakításért, a darabot Benkó Bence és Fábián Péter rendezte.

allam_eder.jpgDobó Enikő, Benkó Bence, Danyi Judit és Fábián Péter (fotó: Éder Vera)

A legjobb férfi főszereplő díját Bányai Kelemen Barna érdemelte ki A salemi boszorkányokban nyújtott teljesítményéért. A legjobb női mellékszereplő díját megosztva kapta Danyi Judit (Állami Áruház) és Hartai Petra (A salemi boszorkányok), míg a legjobb férfi mellékszereplő Hirtling István lett (Black Comedy).

A különdíjat a Czukor Balázs által rendezett Az üvegcipő című előadás, a tatabányai Jászai Mari Színház produkciója kapta.

(Forrás: Szabad Tér Színház)

Szólj hozzá

díjak Budapesti Nyári Fesztivál Városmajori Színházi Szemle