2019. máj 18.

Mégis elmarad a kecskeméti Állami áruház a POSZT-on

írta: Sólyom Bátor
Mégis elmarad a kecskeméti Állami áruház a POSZT-on

A felvetett ötlet, hogy ha 600-an jelzik, hogy jegyet szeretnének rá, sem nem gesztus, sem nem marketing fogás. Pusztán egy fogás.

Korábban hírt adtunk róla, hogy az mivel az előadásra az érvelés szerint egy hónappal előtte nem fogytak megfelelően a jegyek, leállították a jegyértékesítést. Hogy ekkor hány darab jegy fogyott el, arról mind ezidáig nem nyilatkoztak a szervezők. Ugyan, miért nem?

_fwp4143.jpgDobó Enikő (középen) az előadásban (fotó: Walter Péter)

Tegnap megszületett a megoldás: mivel csak 63 jegyre érkezett igény öt nap alatt, ezért az előadást most már végérvényesen levették a POSZT programjáról. Ilyen még sosem fordult elő a fesztivál történetében: az az első eset, hogy a jegyek fogyására való hivatkozással mondjanak le egy előre meghirdetett fesztivál előadást.

Az Állami áruház egy hatalmi berendezkedés könnyed iróniával való, játékos bemutatása. Éppen igaz, hogy mindaz, amit a szocializmusban nem szerettünk, most csőstül kapjuk, de ez akkor sem egy rebellióra buzdító darab. Nem nagyon van manapság olyan kicsit is társadalomkritikus darab, ami ne találná telibe a hazai mindennapokat és közéletet. Ilyen alapon nem nagyon volna mit játszani. Pécs pedig egyszer már csúnyán leszerepelt a művészet szabadsága témakörben, amikor Vincze Balázs az előzetes megállapodások és a jegyek értékesítése után nem engedte játszani a Zsolnay Negyedben az Átrium Igenis, miniszterelnök úr! című előadását, amiben Alföldi Róbert egy szereplő csupán.

Az is igaz, hogy az Állami áruház a kevésbé ismert musicalek egyike, és a címe sem annyira ösztönző. Viszont az előadásról szóló hírek szerint, nagyon jól sikerült a produkció. Amit ha Pécsen nem is, de a Városmajori Szemlén láthatunk.

Török Ákos

Kapcsolódó cikkek

A kecskemétiek Állami áruház című előadása elmarad a POSZT-on
A POSZT visszakozott – Ha elegen akarják megnézni, lesz Állami Áruház
Dobó Enikő: „Arról szereztem tanúbizonyságot, hogy a jég hátán is boldogan megélek”

Szólj hozzá

fesztivál színház POSZT kultpol