2019. nov 23.

A budapesti Katona levette műsoráról Gothár egyik rendezését

írta: Sólyom Bátor
A budapesti Katona levette műsoráról Gothár egyik rendezését

Már az előadás színlapja sem érhető el a teátrum honlapján.

A Katona József Színház értesíti közönségét, hogy a Hóhérok már meghirdetett előadásai elmaradnak. A november 24. vasárnapi jegyek november 30-ig visszaválthatók. A december 6. pénteki és január 13. hétfői jegyek december 12-ig visszaválthatók. Azoknak a nézőinknek, akik online vásárolták jegyüket, visszautaljuk az összeget” – szól a Katona József Színház közleménye.

p3163152.jpgMészáros Béla, Lestyán Attila e.h., Bezerédi Zoltán és Fekete Ernő az előadásban (fotó: Toldy Miklós)

A színház négy nappal ezelőtt közleményt adott ki, mely szerint egy szerződéses munkatársukat elbocsájtották és kitiltották a teátrumból, mert „több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”.

Másnap Karácsony Gergely azt nyilatkozta, hogy azt fogja kérni a színház vezetésétől, hozza nyilvánosságra az elkövetőt. Schilling Árpád rendező saját Facebook oldalán az eset kapcsán világossá tette, hogy egy olyan rendezőről van szó, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tanít, és neki is kellemetlen élményei fűződnek az illetőhöz. A színház eljárását példaértékűnek nevezte. Ezekkel szinte egy időben Gothár Péter bocsánatkérése is nyilvánosságra került, amelyben egyetlen, egy évvel ezelőtti esetről beszél a rendező. A Színház. és Filmművészeti Egyetem két nappal ezelőtt hozta nyilvánosságra, hogy Gothár Péter etikai vizsgálatot kért maga ellen, amely vizsgálatot ők le is fogják folytatni, eredményéről pedig értesítik a közvéleményt is. 

A színház tegnap azonnali hatállyal levette a műsoráról Gothár Péter Hóhérok-rendezését, már a színlapját sem találhatjuk meg. A rendező másik három munkája (Részegek, Szürke galamb, Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler) továbbra is műsoron marad. Információink szerint azért ezt az előadást vették le, mert ennek még nem voltak meg a felújítópróbái.

Kapcsolódó cikkek

Bántalmazás a budapesti Katonában – A lovagiasság szabályai szerint elrendezve
Karácsony Gergely végleg ügyet csinált a budapesti Katonában
Gothár Péter etikai vizsgálatot kért maga ellen a Színműn
Felfedte magát a budapesti Katona bántalmazója

Szólj hozzá

színház hír Katona József Színház Gothár Péter